TV3-La Marató de la pobresa

Publicat el dijous 2 de febrer de 2012

Avui s’ha presentat públicament a les instal·lacions de TV3 una nova iniciativa que vull destacar especialment. TV3 i la Fundació La Marató posen en marxa una nova acció, anomenada Marató per la pobresa. La iniciativa pretén, d’una banda, sensibilitzar la ciutadania sobre unes de les realitats socials més punyents que tenim avui en dia a Catalunya; per un altra cantó, donar a conèixer les entitats del tercer sector, que estan treballant dia si dia també per pal·liar la pobresa al nostre país en totes les seves vessants; finalment, es pretén recollir fons dels ciutadans per invertir-los en projectes específics en quatre àmbits principals: assistencial, habitatge, inserció sociosanitària i infància.

L’acte ha comptat amb la participació del President de la CCRTV, Enric Marín, de l’Honorable Conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, de la Directora de TV3, Mònica Terribas, de la Directora de la Fundació La Marató, Carme Basté, i del Director de la Marató per la pobresa, Lluís Bernabé. He tingut l’honor de poder assistir-hi i de felicitar personalment per la iniciativa a l’amiga Mònica Terribas i al Director de la Marató, Lluís Bernabé.

 

La Marató se celebrarà el mes de maig (en breu se sabrà la data concreta). Tant de bo tingui un gran ressò i ens ajudi a tots plegats a prendre major consciència del gran problema social que tenim a casa nostra. A dia d’avui les estadístiques ens diuen que pràcticament un 20% de la població catalana és en situació de risc de pobresa (un percentatge que arriba a un esgarrifós 23.3% en el cas de la població infantil) i que sens dubte té una estreta relació, entre d’altres causes, amb un atur desbocat que afecta ja segons les darreres dades del Ministeri de Treball a 633.210 persones a Catalunya i pràcticament 4.6 milions de persones a tot l’Estat.

Sens dubte es tracta d’una lloable iniciativa, que per descomptat no ha de substituir cap acció dels poders públics en matèria de serveis socials i lluita contra l’exclusió social, sinó que hauria de significar al meu entendre una acció ciutadana i dels mitjans de comunicació públics del país per lluitar solidàriament contra la xacra social de la pobresa i les seves causes.

Us animo a tots a participar-hi, jo hi col·laboro i compteu amb mi fins el dia de la Marató!